GEMBG16 Cover

Industry Watch се включва в първата национална конференция на GEM България на 3-4 октомври 2016 в София!

Събитието се организира от Глобален Предприемачески Мониторинг България (GEM България) съвместно с Капитал и с подкрепата на Н.Пр. Росен Плевнелиев, Президент на Република България.

GEM България, като част от консорциума на Global Entrepreneurship Monitor, провежда годишни проучвания на предприемаческата среда в над 100 икономики. На 3-4 октомври 2016 на национална конференция ще бъде представен първият национален доклад на GEM за България, анализ и препоръки към заинтересуваните страни.

Ще се проведат дискусии на високо ниво по 7-те ключови елемента за постигане на устойчив рaстеж и развитие: ФинансиПазариЧовешки капиталКултураПолитикиПоддържащи индустрии и постигането на Синергия в комуникацията между тях. Допълнителните теми са Сектори с потенциал за България и Дестинация Балкани.

Програма на конференцията

Участници на конференцията са: Финансов сектор – банкери; инвеститори; фондове за рисков капитал; донори и бизнес ангели; ръководители на акселераторни и преакселераторни програми; Отворени пазари – корпоративни мениджъри; дистрибутори; експoртни агенции; Лидери, обучители и специалисти по развитие на човешкия капитал – университетски ръководители, R&D и научни експерти, широк спектър от професионалисти; Лидери на културно развитие – журналисти, влиятелни личности, блогъри; Създатели на политики – регулаторни органи, кметове, ръководители на иновационни агенции, министри, лидери на обществено мнение; Поддържащи индустрии – организации, подкрепящи предприемачеството, ментори, ръководитители на фондации, неправителствени организации, счетоводители, адвокати, представители на национални и международни търговски камари. Двудневният форум ще отправи силно послание към всички, които се вълнуват от развитие на средата, подобряване на ключови условия, фокусиране върху критични проблеми, чрез предлагане и обсъждане на решения.

Платинените партньори Wolf Theiss любезно предоставят две зали за бизнес срещи по време на конференцията и консултация за правна стратегия на заинтересованите гости.

След дневната конферентна програма на първия ден e организирана VIP вечеря. По време на вечерята, GEM България ще връчи  Годишните награди на GEM на създатели на забележителна стойност за екосистемата, добри примери за партньорства и добри примери от публичната администрация.